U nás v rodině milujeme tenké povidlové frgály. A pokud jste jen trošku zruční, zvládnete jej i vy.
těsto | |
---|---|
sůl | |
120 g | máslo |
2 ks | žloutek |
250 ml | mléko |
35 g | droždí |
85 g | cukr krupice |
250 g | hladká mouka |
250 g | polohrubá mouka |
drobenka | |
100 g | máslo |
80 g | cukr krystal |
100 g | hrubá mouka |
na potření | |
100 g | máslo |
1 lžíce | rum |
náplň | |
povidla |
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena