2 šálky | vývar | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
1 lžíce | bílé suché víno | |
pepř a sůl | ||
1 lžička | zelený čaj | |
500 g | mladá salátová okurka | |
250 g | vepřové maso | |
2 lžíce | škrob bramborový |
Okurky podélně rozřízneme a vydlabeme. Maso, které jsme jemně umleli, smícháme s vejcem, vínem, špetkou mletého pepře, rozemnutými lístky čaje, bramborovým škrobem a solí. Vzniklou směs pečeme za stálého míchání v horkém oleji až dozlatova.
Směs necháme vychladnout. Vydlabané okurky směsí naplníme, vložíme do horkého oleje a opečeme. Nakonec je naskládáme do pekáče, zalijeme vývarem se sójovou omáčkou a vaříme doměkka.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena