Mrkev, celer, šalotku oloupeme a nasekáme kolébkovým sekáčkem. Všechno maso důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
V hluboké pánvi se 2 lžícemi olivového oleje osmahneme nasekanou zeleninu. Po chvilce zvýšíme teplotu a přidáme maso, které zprudka orestujeme. Podlijeme vínem a povaříme, dokud víno zcela nevyprchá. Maso vaříme do změknutí a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso se zeleninou vložíme do mixeru a na jemno rozmixujeme.
Masovou směs vložíme do mísy, přidáme 1 vejce, posypeme parmazánem a špetkou muškátového oříšku. Směs dobře promícháme a přikryjeme. Mísu vložíme na půl hodinky do lednice.
Ostrým úzkým nožíkem vybereme pecky z velkých oliv. Vypeckované olivy ukládáme do slané vody, aby neztmavly. Vypeckované olivy plníme masovou nádivkou a jakmile jsou olivy vyplněné, obalíme je v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Postup obalování zopakujeme.
Obalené plněné olivy smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran do zlatova a ukládáme na papírovou utěrku, abychom je zbavily přebytečného oleje.
Plněné olivy masem a zeleninou osolíme a podáváme vlažné jako chuťovku nejen k aperitivu, ale třeba jako hlavní chod s hranolky.