Mlynářka posypala pstruha moukou a byl tu tento vynikající a jednoduchý recept. Nové brambory budou nejlepší dopněk.
- - | sůl |
120 g | máslo |
1 ks | citron |
- - | hladká mouka |
4 ks | pstruh |
- - | mletý pepř |
- - | bylinky |
Ryby opláchneme a osušíme. Obalíme je v mouce, ochutíme solí, pepřem. Ve veliké pánvi rozehřejeme máslo a když začne pěnit, položíme na něj pstruhy. Můžete klidně smažit jen p dvou, podle velikosti pánve. Smažíme je na silném ohni, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Hřbetní ploutev půjde po upečení jednoduše vytáhnout. Pstruhy vyndáme a uložíme do tepla. Na pánev přidáme ještě máslo a vaříme dokud nezhnědne, potom přidáme citronovou šťávu a bylinky. Máslem pstruhy polijeme a ihned podáváme s kousky citronu.
Co takhle odstartovat nový rok pravidelným zařazováním pokrmů z rybího masa do svého menu, připravit si je nízkokaloricky a obohatit tak svůj jídelníček (nejen) při dietě?
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena