4 lžíce | olej | |
100 ml | masový vývar | |
1 lžička | škrob bramborový | |
500 g | vepřová pečeně bez kosti | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
kari koření | ||
chilli koření | ||
mletý kmín | ||
hořčičné semínko |
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu. Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme. Pak použijeme tenderizér a masovou strukturu postupně po celé ploše rozrušíme, koření tak dostaneme i dovnitř masa. Z druhé strany také důkladně "orazítkujeme" tenderizérem. Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme. Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat. U nás servírujeme přírodní vepřové plátky s oblíbenou bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena