Čtyři jablka sladší odrůdy oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a dáme do kastrůlku. Zalijeme je dílem vody a dílem ovocné šťávy z červených plodů od Hipp. Ne moc, jen aby jablka byla pod vodou. Jakmile se směs začne vařit, přidáme gustin (kukuřičný škrob) a vše povaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Směs necháme za občasného promíchání vychladnout.
Formu vyložíme alobalem a na dno vyskládáme dětské piškoty. Zalijeme je polovinou jablečné směsi a rovnoměrně rozetřeme. Na tuto vrstvu rozložíme kolečka banánů. Zakysanou smetanu smícháme s bílým bio jogurtem a vyšleháme jsem s trochou glukapuru (hroznovým cukrem). Směs rozetřeme na banány. Další vrstvu tvoří opět piškoty a směs z jablíček. Necháme celý dort ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.
Po ztuhnutí, položíme nahoru velký talíř, obrátíme a opatrně sundáme formu a alobal. Nyní jsem opět použila zakysanou smetanu, tentokrát jsem už nesladila a celý povrch dortu jsem namazala.
První dort ozdobíme ovocem a dekorací podle fantazie.