Docela rychlý a hlavně zdravý recept jen z pár surovin. Budeme potřebovat quinou, marinované tofu, jarní cibulku a koření.
1 lžíce | olivový olej |
1-2 špetky | mletá sladká paprika |
1 svazek | jarní cibulka s natí |
400 g | marinované tofu |
150 g | bílá quinoa |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Marinované tofu nakrájíme na menší kostky. Jarní cibulku i s částí natě očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme olivový či jiný olej, vsypeme cibulku a pár minut restujeme. Poté přidáme marinované tofu, další 3 - 4 minuty restujeme, osolíme, zaprášíme mletou paprikou a dobře promícháme. Směs odstavíme a udržujeme v teple. Mezitím si připravíme quinou. Vsypeme ji do síta a několikrát propláchneme vroucí vodou. Poté quinou uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, stačí jí cca 15 minut. Uvařenou quinou scedíme. Quinou přidáme k připravenému tofu, pečlivě promícháme a můžeme servírovat. Quinoa s marinovaným tofu je opravdu rychlý hlavní chod, který uspokojí chuťové buňky nejen vegetariánů.
Jak na to: Marinované tofu krok za krokem
Vyzkoušejte náš snadný recept na marinované tofu s bohatou chutí a jednoduchým postupem, ideální volbou pro vegany i milovníky odlehčené kuchyně, která je rozhodně v kurzu.
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se používají nejčastěji celá semena, ale mele se také na mouku. Je skvělým zdrojem vitamínů a obsahuje též vysoké procento rostlinných bílkovin.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena