V osolené vodě s kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, celer) uvaříme telecí nebo kuřecí maso. Zvlášť uvaříme nepříliš doměkka květák rozebraný na malé růžičky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.
Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem z masa a necháme alespoň půl hodiny vařit. Potom přidáme smetanu, převaříme, přecedíme, vložíme nakrájené maso, květák a sterilovaný hrášek bez nálevu. Na talíři ozdobíme petrželkou a přidáme knedlíčky.
Oloupanou veku nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutkem, solí, pepřem a případně nastrouhaným muškátovým květem. Přidáme veku, nasekanou petrželku a strouhanku. Množství strouhanky je orientační, řídíme se podle hustoty těsta.
Z těsta tvoříme malé knedlíčky (asi 10 g), které vkládáme do vroucí vody. Knedlíčky vaříme asi 3 minuty, potom je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby ztuhly. Můžeme je uchovat v teplém vývaru.
Ragú polévku s knedlíčky ihned podáváme na stůl a vychutnáváme.