Recept na klasický řecký předkrm. Z uvedených surovin získáme téměř 400 g salátu.
5 stroužků | česnek |
1 ks | lilek |
1 lžíce | citronová šťáva |
3 lžíce | panenský olivový olej |
na ozdobu | |
---|---|
1 svazeček | sekaná petržel |
0.5 ks | paprika červená |
Troubu předehřejeme na 200 °C. Velká lilek a česnek rozložíme na plech či pekáček, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Poté lilek vydlabeme lžíci a spolu s opečeným česnekem jej umixujeme dohladka. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a ještě chvíli mixujeme. Je možné přidat i hrst sezamových semínek. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata (pomazánku) můžeme navrch posypat nadrobno nakrájenou petrželkou a nasekanou červenou paprikou. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata servírujeme s pečivem nebo s pita chlebem.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
autor Amellia
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena