Polévka podávaná k obědu, vylepšená uzeninou a smaženou houskou třeba na večeři.
2 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
15 dkg | ředkvičky |
1.5 l | voda |
5 dkg | eidam |
1 lžíce | polohrubá mouka |
podle chuti | |
---|---|
zelená petrželka | |
2 kostky | bujón |
Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na 2 - 3 lžících másla asi 3 minuty. Přidáme 1 lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do světlého zrůžovění. Potom vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme asi 10 minut. V polévce necháme rozpustit 2 bujóny, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou zelenou petrželku nebo pažitku. Ředkvičkovou polévku s vejci podáváme na oběd. S osmaženou houskou a uzeninou je skvělá na večeři.
Vaječná omeleta s bramborem a ředkví
(doba přípravy 25 min)
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
autor JanaB
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena