Vyzkoušejte tento úžasný recept na známé řezy s lahodným krémem.
těsto | |
---|---|
8 ks | vejce |
80 g | máslo |
40 g | kakao |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | cukr krupice |
300 g | hladká mouka |
6 lžic | teplá voda |
1 lžička | kypřicí prášek do perníku |
krém | |
8 lžic | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
800 ml | smetana ke šlehání |
1.5 balíčku | dortové želé |
375 ml | mléko polotučné |
Ze žloutků a cukru ušleháme hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidáváme vodu. Opatrně zašleháváme tekuté zchladlé máslo. Po malých dávkách vsypáváme směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a prášku do perníku. Těsto promícháme. Ušleháme sníh a zlehka vmícháme. Těsto hned rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech. Korpus na řezy Kinder pečeme 12 - 15 minut při 180 °C. Poté překlopíme na rovnou podložku a rozřežeme napůl. Krém: Smícháme vanilkový a krupicový cukr. V rendlíku přivedeme k varu mléko, za stálého míchání rozpustíme směs cukrů. Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Po částech vmícháme želatinu do vlažného mléka. Rychle zašleháme do šlehačky připravené z čerstvé smetany ke šlehání. Řezy Kinder naplníme krémem, korpusy přiklopíme k sobě a necháme v lednici zatuhnout. Poté krájíme na kostky či obdélníčky.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
autor aurela
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena