Upravený recept z časopisu na vynikající řezy. Příprava je náročnější, ale výsledek stojí za to.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
6 ks | bílek |
30 g | hladká mouka |
100 g | mleté ořechy |
200 g | třtinový cukr |
náplň 2 | |
3 ks | žloutek |
150 g | hořká čokoláda |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
náplň 1 | |
200 g | bílá čokoláda |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
150 g | burákové máslo |
Ve vodní lázni samostatně rozehřejeme bílou čokoládu se třetinou smetany a hořkou čokoládu. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu, ne levnou čokoládu na vaření. Oba základy pro krém necháme vychladnout, občas je zamícháme. Zatím si troubu předehřejeme na 150 °C na horkovzduch. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Pak do něj zašleháme cukr a ořechy smíchané s moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do světlehněda. Upečený korpus necháme vychladnout. Během chladnutí si ušleháme na první náplň zbylou smetanu ke šlehání. Do pevné šlehačky vmícháme burákové máslo a bílou čokoládu. Do vychladlé tmavé čokolády vmícháme žloutky. Pokud je dáte do horké nebo teplé čokolády, žloutky se uvaří. Smetanu ke šlehání na druhý krém taky ušleháme a po částech do ní zašleháme čokoládu. Vychladlý korpus rozpůlíme na stejné poloviny. Na jednu naneseme burákový krém, na druhou čokoládový. Nakonec dáme obě placky na sebe. Nakonec řezy s burákovým krémem ozdobíme podle fantazie. Řezy s burákovým krémem necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v lednici. Ztuhlý koláč nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, posypeme mátou a můžeme podávat.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena