Recept jeden z mnoha způsobů na přípravu sladké dobroty.
těsto | |
---|---|
120 g | cukr |
1 špetka | sůl |
200 g | máslo |
300 g | ricotta |
1 balíček | sušené droždí |
300 g | hladká mouka 00 |
náplň | |
marmeláda | |
na potření | |
žloutek | |
na ozdobu | |
cukr moučka |
Měkké máslo dobře zpracujeme s ricottou a cukrem. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli a balíček sušeného droždí. Do středu mouky přidáme našlehanou ricottu, prohněteme a vytvoříme kouli, kterou necháme hodinu odpočinout. Na posypaném vále těsto vyválíme na výšku asi 1,2 cm a tvoříme čtverečky asi 10 x 10 cm. Na každý kousek těsta dáme dvě lžičky marmelády a uzavřeme. Okraje dobře přitiskneme. Ricottové šátečky s marmeládou položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme stát 20 minut. Poté je potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečené ricottové šátečky s marmeládou posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano
V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
autor null
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena