Připravte si lehké rizoto, recept se bude hodit jako rychlý letní oběd.
Hodnocení
4.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
sůl
1 ks
cibule
200 g
tvrdý sýr
1 konzerva
kukuřice sterilovaná
2 balíčky
rýže vařená
1 kostka
slepičí bujón
2 balíčky
krabí tyčinky
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Rýži uvaříme v osolené vodě, do které navíc přidáme slepičí bujon. Rýži uvaříme doměkka, poté vyndáme z vody a necháme okapat.
Surimi (krabí) tyčinky nakrájíme na malé kousky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí osmahneme na oleji.
Rýži a opečené surimi tyčinky s cibulí smícháme a přidáme okapanou sterilovanou kukuřici.
Rizoto se surimi tyčinkami rozdělíme na talíře a před podáváním posypeme strouhaným sýrem.