Připravíme si vepřový bůček. Nejlepší je koupit rovnou část bez kosti. Celý bůček rozřízneme tak, abychom z něj měli plát asi tak asi 1 cm vysoký. Plát masa osolíme a opepříme. Na maso vymačkáme vinnou klobásu a rovnoměrně rozetřeme.
Vinná klobása výborně poslouží jako pojidlo. Na vrch naskládáme okurky, papriku, uzeniny (slanina, anglická slanina, párek ) a vejce uvařená natvrdo.
Celou roládu srolujeme, utáhneme, dáme do trouby roztopené na 180 °C a pečeme podle velikosti dozlatova asi 2,5 hodiny. Během pečení potíráme roládu pomádou, kterou si připravíme z černého piva, lžíce medu, dvou lžic višňového džemu a utřeného česneku.
Roládu z vepřového bůčku s višňovým přelivem podáváme s čerstvým chlebem, popřípadě s bramborovým knedlíkem a špenátem.