Rybí rizoto je chutný pokrm, který spojuje křehkou texturu rýže s bohatou chutí rybího masa a dalších ingrediencí. Je to lahodná a vydatná alternativa klasického rizota.
2 lžíce | olej |
2 špetky | sůl |
1.5 ks | cibule |
2 hrnky | voda |
30 dkg | sýr |
4 lžíce | polohrubá mouka |
2 lžíce | sójová omáčka |
2 lžíce | olej na smažení |
1 lžička | drcený kmín |
1 hrnek | dlouhozrnná rýže |
2 špetky | mletá sladká paprika |
2 špetky | mletý černý pepř |
2 lžičky | směs koření na ryby |
0.5 balíčku | mražená francouzská zelenina |
1 balíček | filet z mořské štiky |
Na dvou lžících oleje podusím nasekanou středně velkou cibulku. Přidám mraženou francouzskou zeleninu, kterou okořením sójovou omáčkou, trochu pepře, kmínem, drceným kmínem a solí sůl. Na pánvi osmažíme rybí filety z mořské štiky nebo i jiné mražené, které před tím obalíme ve směsi - mouka, sůl, rybí koření, sladká paprika. Po usmažení rybu vidličkou roztrháme na drobné kousky a vložíme k zelenině. Rýži vaříme klasickým způsobem, Tedy jeden hrnek rýže, dva hrnky vody, sůl, kmín a kousek pokrájené cibule. Po uvaření vše smícháme. Na talíři ozdobíme rybí rizoto strouhaným sýrem a pažitkou nebo petrželkou. Jinak si koření dává každý podle svých chutí. Rybí rizoto podáváme nejlépe teplé.
autor kecipep
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena