Slaná chuťovka je vhodná ke všem příležitostem, hlavně ji zvládne každý začátečník.
1-2 ks | vejce |
1 lžička | kečup |
1 balíček | listové těsto |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
mletý kmín |
Na pomoučeném vále vyválíme 2 - 3 placky velikosti plechu. Přeneseme je na plechy s pečícím papírem a rádýlkem nebo nožem je rozkrájíme na kostičky, obdélníčky nebo trojúhelníčky. Jednotlivé kousky nemusíme od sebe oddalovat, po upečení jdou pěkně odlomit. Vejce rozšleháme se lžičkou kečupu a rádýlkem rozkrájené těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem. Těsta pak posypeme solí a mletým kmínem. Pečeme zprudka v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení jednotlivé kousky od sebe oddělíme. Podáváme např. k vínu. Pozn: Koření na posypání můžeme různě obměňovat. Získáme tak vždy jinou chuť.
Recept na silvestrovské sýrové krekry krok za krokem
Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové krekry z brynzy. Budete překvapeni, jak křehké mohou být.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena