Recept na polévku z čerstvých rajčat, rajčatového protlaku a bazalky.
2-3 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
1 kg | rajčata |
1 dl | rajčatový protlak |
1 lžíce | bazalka |
2 lžíce | olivový olej |
3 ks | jarní cibulka |
4 lžíce | sušené lahůdkové droždí |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
čerstvě mletý pepř |
Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na hrubé měsíčky. Rajčata můžeme oloupat, ale dle mého - po rozmixování slupka skoro vůbec nejde v polévce poznat. Pokud bychom chtěli rajčata oloupaná, nařízneme je do kříže, spaříme v horké vodě a sloupneme. Cibulku očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak oloupaný česnek. Bazalku opláchneme a nasekáme nadrobno, případně použijeme bazalku sušenou. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibulku a necháme orestovat. Poté přidáme česnek, minutu restujeme, přihodíme rajčata, rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, poté polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Množství přidané vody záleží na typu rajčat. Vsypeme sušené lahůdkové droždí a znovu promixujeme. Rajčatovou polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, bazalkou a podle kyselosti i cukrem. A máme hotovo. Rychlou rajčatovou polévku s bazalkou podáváme s pečivem.
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
Recept na úžasnou rajčatovou polévku krok za krokem
Rajčatovou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer. Neseženeme-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena