Recept na rychlou a dobrou zelńačku bez masa.
3 ks | brambory |
1 ks | cibule |
0.5 lžičky | kmín |
2 ks | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
250 g | kysané zelí |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí propláchneme a pokrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté přidáme brambory. Orestujeme za stálého míchání, zaprášíme mletou sladkou paprikou a nakonec hladkou moukou. Základ na zelňačku bez masa osolíme, přidáme kmín, bobkový list a nové koření, zalijeme horkou vodou. Brambory povaříme do poloměkka a přidáme propláchnuté kysané zelí. Zelňačku vaříme, dokud brambory nezměknou. Pokud jsme přidali hodně vody, můžeme zahustit smetanou, která zelňačku i zjemní. Rychlou zelňačku bez masa podáváme horkou s čerstvým krajícem chleba.
Recept na zelňačku s uzeným masem krok za krokem
Dnes si krok za krokem připravíme tradiční českou polévku. Kromě jiného funguje jako skvělý vyprošťovák.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena