na potření | ||
---|---|---|
česnek | ||
kečup | ||
tatarská omáčka | ||
těsto | ||
1 špetka | sůl | |
2 kelímky | polohrubá mouka | |
1 kelímek | bílý jogurt | |
1 lžička | jedlá soda | |
podle potřeby | ||
olej na smažení | ||
na ozdobu | ||
tvrdý sýr |
Do mísy vylijeme kelímek bílého jogurtu a přidáme dva kelímky polohrubé mouky. Přidáme lžičku sody a špetku soli. Vše smícháme v nelepivé husté těsto. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka podle požadované velikosti - klasické třeba miskou nebo minilangošky okrajem sklenice. Já většinou jen rozválím placku, tvar moc neřeším, hlavně aby se vešla do hrnce. Langoše z jogurtu smažíme v oleji jen pár vteřin z obou stran dozlatova. Rychlé langoše z jogurtu potíráme podle chuti česnekem, tatarkou či kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Použijeme to, co máme rádi.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Autor:banitram
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena