Rychlá a lehká příloha k omáčkám nebo dušenému masu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (19x)
Chutnalo
2x
Ingredience
1 špetka
sůl
1 ks
vejce
2 lžíce
máslo na smažení
3 lžíce
hladká mouka
3 ks
houska nebo rohlík
podle potřeby
1 hrnek
mléko
podle chuti
1 hrst
čerstvě nasekaná petrželka
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, a to tak, že rohlík rozkrojíme na polovinu, každou půlku na 4 pásky a pak na malé kostičky.
Rohlíky osmažíme na másle a oschlé v míse zalijeme mlékem. Přidáme hladkou mouku, špetku soli, nasekanou petržel, žloutek a nakonec ušlehaný bílek.
Utvoříme dvě šišky, které vložíme do osolené vařící vody a rychlé vídeňské knedlíky vaříme asi 15 minut.