Vyzkoušejte recept na koláč z listového těsta s vrstvou jablek a chutí skořice. Výborně chutná se šlehačkou a mletými oříšky.
3 lžíce | cukr |
3 lžíce | máslo |
4 ks | jablko |
0.3 lžičky | skořice mletá |
1 balíček | listové těsto (rozválený plát) |
2 lžíce | pomerančový džem |
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtiny. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém necháme zkaramelizovat cukr. Pak ihned vložíme kousky jablek, přidáme skořici a za stálého mícháni restujeme asi 2 minuty. Jablka nesmí příliš změknout, ale spíše se jen obalit v karamelu. Směs karamelových jablek přendáme do koláčové formy, potřeme džemem a zakryjeme plátem listového těsta. Těsto hustě propícháme vidličkou. Jablkový koláč pečeme v horké troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
Rychlý jablkový koláč z listového těsta necháme zcela vychladnout a ztuhnout. Pak koláč vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena