Chutný salát uvítáme i při dietě. Vhodný jako lehká večeře.
2 snítky | petrželka |
4-6 ks | rajče |
150-200 g | mozzarella |
2 lžíce | olivový olej |
1 hlávka | ledový salát |
bazalka | |
1 ks | menší okurka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
citronová šťáva | |
balzamikový ocet |
Salát omyjeme a nahrubo nakrájíme. Omytou okurku podélně rozřízneme a rozkrájíme na slabé půlměsíčky. Petrželku a bazalku jemně nasekáme. Použít můžeme i bazalku sušenou, ale není tak aromatická jako ta čerstvá. Salát promícháme s okurkou, bylinkami, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a necháme malou chvíli proležet. Mezitím si nakrájíme na tenké plátky rajčata a mozzarellu. Salát rozdělíme na 4 až 6 porcí, rozprostřeme na talíře. Poklademe ho rajčaty a nakrájenou mozzarelou. Opepříme, osolíme, dozdobíme nasekanými bylinkami. Podle chuti případně ještě zakapeme balsamikovým octem nebo olivovým olejem. Salát s mozzarellou podáváme s čerstvým pečivem nebo zapečenou bagetou
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena