Vypranou a okapanou rýži uvaříme ve větším množství neosolené vroucí vody doměkka. Pak rýži slijeme a uchováme na teple.
Žampiony očistíme a usekáme na menší kousky. Surimi tyčinky nakrájíme na plátky a okapaná sušená rajčata na jemné kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
Nakrájené žampiony a Surimi tyčinky zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut odležet. Mezitím orestujeme na oleji cibuli, ke které vmícháme žampiony, surimi tyčinky, sušená rajčata a prolisovaný česnek. Směs podle potřeby podlijeme velmi malým množstvím vývaru a za stálého míchání podusíme doměkka. Nakonec přidáme rýži a dobře prohřejeme a podle potřeby dochutíme.
Rýžovou směs se žampiony rozdělíme na porce, na talířích posypeme usekanou natí jarní cibulky a podáváme se strouhaným parmazánem.