Bílky ušleháme s cukrem, až vznikne pevný sníh. Přidáme žloutky a krátce zašleháme. Přes sítko přisypeme kakao s práškem do pečiva a zlehka promícháme vařečkou.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 6 - 7 minut. Ihned po vytažení z trouby stáhneme piškot i s papírem z plechu. Plát překlopíme na vlhkou utěrku, papír sloupneme, piškot i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout.
Šlehačku ušleháme, přišleháme tvaroh a osladíme podle chuti. Vychladlý plát rozrolujeme, potřeme krémem, opět srolujeme a ozdobíme čerstvými jahodami.
V kastrůlku uvaříme podle návodu na balení želatinu. Štětečkem pak želatinu naneseme ve slabé vrstvě na jahody, aby neosychaly. Roládu dáme vychladit do chladničky alespoň na 2 hodiny.
Sametovou roládu s jahodami nakrájíme ostrým zubatým nožem a podáváme jako výborný moučník.