Jako večeře s čerstvým chlebem, vekou nebo houskou je dobrý rybí salát.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
sůl
0.3 ks
celer
1 sklenka
majonéza
1-2 konzervy
tuňák v oleji
citronová kůra
2 ks
cibulka s natí
bazalka
0.5 konzervy
hrášek sterilovaný
2 ks
vejce natvrdo
Postup přípravy
Rybu z konzervy (tuňák nebo sardinky) rozebereme na menší kousky do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný syrový celer, drobně pokrájenou jarní cibulku i s natí a přecezený sterilovaný hrášek.
Podle chuti salát osolíme, přidáme citronovou šťávu a promícháme s majonézou.
Lehce vmícháme sekaná vejce uvařené natvrdo a pokrájenou bazalku.
Salát s rybou mažeme na chléb nebo veku a ozdobíme kolečkem rajčete.