Snadný recept na přípravu majonézového salátu z vařených vajec a šunky. Salát výborně chutná na žemli s čerstvou zeleninou.
100 g | šunka |
200 ml | majonéza |
200 ml | zakysaná smetana |
1 ks | okurky kyselé |
6 ks | vejce natvrdo |
4 ks | mladá cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šunku nasekáme na jemno. Bílou část jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Zakysanou smetanu prošleháme s majonézou, osolíme a opepříme. Větší kyselou okurku necháme okapat a nastrouháme na hrubo. V míse promícháme nakrájená vejce se šunkou, cibulkou a okurkami. Přidáme zakysanou smetanu s majonézou a vše promícháme. Salát dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ho necháme alespoň hodinu odležet, aby se chutně prolnuly. Salát s vejci a šunkou můžeme podávat na žemlích s ledovým salátem a ředkvičkami, ale i jen tak s pečivem jako chuťovku.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena