Recept na skvělou brokolicovou polévku, která bude chutnat také dětem.
750 ml | vývar |
2 lžíce | máslo |
3 ks | brambory |
1 ks | cibule |
1 ks | brokolice |
250 ml | smetana ke šlehání |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
muškátový oříšek |
V hrnci na středním plameni orestujeme na jemno nakrájenou cibuli na másle. Přidáme na malé kostky nakrájené brambory a opět zarestujeme. Následně přidáme i ružičky brokolice, řádně promícháme, osolíme a opepříme. Zalijeme zeleninovým či masovým vývarem (jen tak, aby ještě špičky zeleniny byly nad hladinou) a přivedeme k varu. Můžeme zde vyvařit i košťál brokolice. Jakmile brambory změknou, vyndáme košťál z brokolice a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, ten opravdu nevynechejte, dodá celé polévce tu správnou chuť. Ochutnáme, případně doladíme solí a pepřem. Hotovou brokolicovou polévku servírujeme dle preferencí s krutony, zakysanou smetanou, nastrouhaným sýrem či jen tak.
Levné recepty z brokolice aneb jak nasytit celou rodinu za pár korun
Už vám dochází nápady, jak nasytit celou rodinu, aby hlavní chod nezruinoval rodinný rozpočet? Sáhněte častěji po brokolici, při vaření se s ní dá jen při troše fantazie opravdu kouzlit. Bonusem navíc jsou její výživové hodnoty a minimum kalorií.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena