Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu také nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nasekáme.
Do rozehřátého hrnce vsypeme slaninu a necháme ji pustit tuk. Na rozpuštěnou slaninu vložíme maso a krátce ho po všech stranách osmahneme. Potom maso shrneme vařečkou na jednu stranu, do tuku vsypeme nasekanou cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme mletou papriku, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas masem zamícháme a podle potřeby doléváme vodu.
Až k téměř mletému masu přidáme na kostičky pokrájené okurky a strouhanou nebo na malé kousíčky nakrájenou chlebovou kůrku. Ta šťávu krásně zahustí. Maso dusíme doměkka a nakonec znojemský guláš podle potřeby dochutíme.
Skvělý znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Foto: Shutterstock.com