Recept na vynikající oběd. Přílohou k hovězímu masu mohou být těstoviny nebo bílé pečivo.
1 stroužek | česnek |
2 dl | vývar |
2 ks | cibule |
2 lžíce | rajčatový protlak |
2 ks | okurka sterilovaná |
0.5 kg | hovězí plec |
3 dl | bílé přírodní víno |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
sůl | |
podle chuti | |
sekaná petržel |
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibulku a česnek oloupeme. Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Okurky nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, promícháme, zmírníme oheň a zakryjeme pokličkou. Když maso pustí vlastní šťávu, přidáme nakrájené okurky, protlak, stroužek utřeného česneku, osolíme, podlijeme vývarem a vínem a soljanku dusíme doměkka. Při podávání sypeme soljanku po Gruzínsku usekanou petrželkou. Jako přílohu volíme bílé pečivo nebo těstoviny.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena