Švestková omáčka je rychlá a velice chutná. Vhodná na ovocné knedlíky, k masu nebo k naložení.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 lžíce
cukr
1 l
voda
20 ks
švestky
1 lžíce
med
1 lžička
skořice mletá
1 lžička
citronová kůra
Postup přípravy
Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce, podlijeme vodou tak, aby plavaly. Přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut, přidáme citronovou kůru, med, cukr a skořici. Jakmile omáčka zhoustne, máme hotovo. Přísady dáváme podle chuti.
Sladkou švestkovou omáčkou přeléváme ovocné knedlíky, maso, ale výborná je také jako marináda k naložení masa.