Toustový chleba opečte v toasteru nebo na sucho na pánvi a pak jej několika pulsy rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte máslo a utřený česnek.
Dortovou formu (24 cm) vyložte pečicím papírem a na dno vmačkejte chlebovou hmotu.
Želatinu namočte do studené vody, nechejte několik minut nabobtnat a pak vodu vymačkejte.
Přidejte horkou smetanu, aby se želatina rozpustila.
Sýry prošlehejte s želatinou a smetanou do hladka, přidejte sůl a pepř. Jemně nasekejte celer, oříšky a pistácie a přidejte k směsi. Důkladně promíchejte.
Sýrovou směs vlijte na vychladlý chlebový korpus a dejte asi na 4 hodiny chladit.
Tip: Do sýrového základu můžete libovolně míchat bylinky nebo olivy. K tomuto koláči je výborné bílé víno.
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010
Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.