Rychlý slaný koláč vhodný na večeři. Zde je základní recept, ale fantazii se meze nekladou.
náplň | |
---|---|
3 ks | vejce |
15 dkg | šunka |
20 dkg | gouda |
1 ks | paprika červená |
1 ks | paprika žlutá |
3 ks | jarní cibulka |
1 kelímek | smetana na vaření |
těsto | |
1 balíček | listové těsto |
na potření | |
hořčice plnotučná |
Papriky a jarní cibulky očistíme, papriku nakrájíme na kousky a jarní cibulku na kolečka. Šunku nebo jinou uzeninu nakrájíme na kousky a sýr gouda nastrouháme. Smetanu rozšleháme s vejci. Listové těsto rozválíme na tenký plát. Já si ho rozdělím na dvě půlky, lépe se pak dává na plech. Plát těsta přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, propícháme vidličkou a vytvarujeme okraje. Připravené těsto pomažeme plnotučnou hořčicí a zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci. Poté posypeme nakrájenou paprikou, jarní cibulkou, šunkou a nastrouhaným sýrem. Slaný koláč vložíme do trouby rozpálené na 175 °C a pečeme 15 - 20 minut, ale je dobré v průběhu pečení hlídat, zda se již nepřipalují okraje. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit, aby sýr zezlátl. Slaný koláč z listového těsta s paprikou a šunkou nakrájíme a ihned podáváme k jídlu.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor very.n
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena