Telecí kýtu omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a okraje po obvodu na několika místech nařežeme, aby se během smažení nekroutily. Řízky osolíme a necháme odpočinout.
Nové brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do studené vody. Čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Řízky obalíme v hladké mouce, poté ve vejcích rozšlehaných se solí a studeným mlékem a nakonec ve strouhance.
Telecí řízky smažíme z obou stran pěkně do červena na rozehřátém másle ghee a potom dáme řízky odsát od přebytečného tuku na kuchyňskou papírovou utěrku.
Mezitím uvaříme nové brambory v osolené vodě doměkka, scedíme, přelijeme máslem, posypeme posekanou petrželovou natí a promícháme.
Smažené telecí řízky servírujeme horké s petrželovými brambory a jemným zeleným listovým salátem. Stejně můžeme připravit řízky z vepřového a kuřecího masa.