Tuto chuťovku připravujeme ze středně zralé hrušky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
1 ks
hruška
trojobal
1 ks
vejce
strouhanka
hladká mouka
1 lžíce
tatarská omáčka
podle chuti
koření na americké brambory
podle potřeby
olej slunečnicový
Postup přípravy
Hrušku rozkrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a okrájíme slupku. Každou čtvrtku rozpůlíme, takže máme 8 dílků. Podle chuti hrušky posypeme kořením na americké brambory, kořením nešetříme.
Vejce rozšleháme vidličkou s tatarskou omáčkou. Dílky hrušky obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci s tatarskou omáčkou a ve strouhance.
Obalené kousky vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a rychle usmažíme.
Smažená hruška se podává jako chuťovka.