Nejprve připravíme marinádu, ve které se budou kuřecí prsa marinovat. Do mísy prolisujeme česnek, přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, vejce, zakysanou smetanu a všechno spolu dobře vyšleháme.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a vložíme do připravené marinády, pořádně je v marinádě poobracíme a odložíme na 24 hodin marinovat do chladničky.
V den D řízky vybereme z chladničky, necháme asi 1 hodinu ohřát na pokojovou teplotu a poté obalíme řízky i s marinádou v hladké mouce. Obalené řízky smažíme z obou stran v rozehřátém oleji do pěkné zlato-červené barvy a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku.
Smažené řízky z marinovaných kuřecích prsou servírujeme horké s vařenými novými bramborami, sypeme posekanou petrželkou a přeléváme čerstvým máslem. Ke smaženým řízkům můžeme také podávat hlávkový salát. Na talíři ještě horké řízky posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, který se vlivem tepla rozpustí a vsaje do obalu řízků, ty jsou potom o to chutnější.
Tyto řízky jsou velmi chutné, uvnitř velmi jemné od zakysané smetany, výborně ochucené česnekem a použitými kořením, na povrchu mají chutný a pěkně nafouknutý křupavý obal, Příprava receptu je velmi jednoduchá a rychlá.