Vyzkoušejte chutný recept na smažené medailonky z vepřové panenky, který je vhodný i pro slavnostní večeři.
0.3 lžičky | hořčice plnotučná |
1 lžíce | smetana ke šlehání |
600 g | vepřová panenka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
trojobal | |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
bílá strouhanka | |
příloha | |
citron | |
podle potřeby | |
řepkový olej na smažení |
Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na špalíky silné asi 3 cm. Každý kousek masa na řezu zlehka rukou naklepeme a osolíme. Připravíme si trojobal. Hladkou mouku prosejeme a promícháme se špetkou soli a pepře. Vejce prošleháme se smetanou a hořčicí. Špalíčky panenky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě řepkového oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Potom medailonky osušíme na ubrousku a uchováme na teple. Smažené vepřové medailonky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu. Jako přílohu zvolíme klasický bramborový salát.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Po přečtení tohoto titulku se asi každá žena a i leckterý muž vaření znalý ironicky pousměje. Ale v praxi je tomu tak, že existuje skutečně velký rozdíl mezi řízkem a řízkem. Řízky mohou být tvrdé a gumové, nebo chutné a křehké. Cílem je pochopitelně druhá varianta, proto vám zkusíme prozradit pár fíglů, jak na to.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena