Lehce pikantní chorizo těstoviny provoní a rajčatová omáčka s bazalkou vše spojí v dokonalou pochoutku.
6 stroužků | česnek |
sůl | |
2 ks | cibule |
0.5 balení | špagety |
pepř | |
2 lžíce | olivový olej |
100 g | parmazán |
1 hrst | bazalka |
1 sklenice | rajčatová omáčka |
150 g | klobása chorizo |
Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibulce a restujeme dozlatova. Chorizo nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované zelenině. Do osolené vroucí vody dáme lžíci olivového oleje, přidáme těstoviny a vaříme al dente. Uvařené těstoviny scedíme, ale vodu nevyléváme. Špagety přidáme k zeleninové směsi s chorizem, promícháme a zvýšíme teplotu. Směs lehce opepříme a osolíme. Přidáme 2 - 3 naběračky horké vody z uvařených těstovin. Na závěr přimícháme rajčatovou omáčku, několik lístků čerstvé bazalky a omáčku necháme prohřát. Směs několikrát promícháme. Hotové špagety chorizo podáváme v hlubokém talíři. Posypeme strouhaným parmazánem a můžeme přidat několik čerstvých lístků bazalky.
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích
Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.
Jak na špagety Aglio Olio e Peperoncino, aby byly al dente a chuťově skvělé
Recept na špagety Aglio Olio e Peperoncino je jednoduchý, o to důležitější je jeho provedení. Pojďme se je spolu naučit tak, aby byly dokonalé.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena