Koupila jsem si již zpracovaného kraba - klepítka a maso zvlášť. Pokud koupíte celého kraba, na YouTube jsou hezká videa, jak z něj maso dostat ven.
Jako první si dáme vařit špagety - zde postupujeme podle návodu na obalu. Na fenyklu bývá ještě zbytek bylinné části, tu odřízneme a schováme na dozdobení. Fenykl pokrájíme na tenké plátky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a zbavíme semen.
Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje, na které si lehce osmahneme nakrájenou chilli papričku. Přidáme pokrájený fenykl, kraba, nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu.
Celou směs na pánvi nakonec promícháme s již uvařenými špagetami. Podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme citronovou šťávu a dozdobíme bylinnou částí fenyklu, kterou jsme si předtím schovali.
Já jsem si do receptu přidala ještě chobotnici. Postup je stejný, jen chobotnice se vaří podstatně déle než krab. Dá se koupit ale již předpřipravená. V receptu ji přidáme na lehce osmaženou chilli papričku, lehce podlijeme vodou a necháme 20 - 30 minut dusit, poté přidáme kraba, fenykl atd. a postupujeme dále podle receptu.
Špagety s krabem a fenyklem podáváme jako chutný hlavní chod.