Recept na krémovou polévku z čerstvého nebo mraženého špenátu. Je rychlá na přípravu, zdravá a příjemně ji doplní opečené bagetky doplněné o olivy a parmazán.
500 ml | smetana |
10 ks | zelené olivy |
50 ml | olivový olej |
10 ks | černé olivy |
250 g | čerstvý nebo mražený špenát |
250 g | kuřecí vývar |
50 g | pórek |
50 g | parmazán |
francouzská bageta | |
světlá jíška | |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bílý pepř |
Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou. Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem, poté vložíme špenát překrojený na kousky a povaříme 3-5 minut.
Všechen obsah v hrnci promixujeme, znovu prohřejeme a zahustíme hotovou jíškou. Krátce provaříme. Špenátový krém na závěr dochutíme solí a pepřem.
Při podávání špenátového krému vkládáme ochucené krutony či přímo plátky bagetky. Ty připravíme tak, že je opečeme na olivovém oleji společně s olivami a nastrouhaným parmazánem.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena