3 stroužky | česnek | |
olej | ||
1 balíček | listové těsto | |
1 balíček | špenát mražený | |
sezamová semínka | ||
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
sýr feta | ||
koření |
Připravíme si špenátovou náplň. Česnek očistíme a nasekáme. Na pánvi rozehřejeme špenát. Podle potřeby jej ochutíme oblíbeným kořením na špenát a trochou soli. Soli nedáváme moc, protože sýr bude dost slaný. Nakonec špenát ochutíme česnekem. Můžeme použít i listový špenát, který spaříme, krátce osmahneme a okořeníme. Špenát necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme na plát o síle asi 3 - 5 mm. Můžeme použít i koupené vyválené těsto. Na vyválené těsto rozložíme špenát, přičemž necháme asi 2 cm od kraje místo. Fetu nebo balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo. Sýrem posypeme špenát. Těsto srolujeme a špenátový štrúdl přeložíme na plech vyložený papírem na pečení. Nakonec lehce pokapeme olejem a posypeme sezamovým semínkem. Špenátový štrúdl vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Je ale třeba vycházet z vlastních zkušeností s troubou. Štrúdl má být zlatavý. Upečený špenátový štrúdl s fetou necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Autor:erickaaa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena