Pokud máte rádi zvěřinu, pochutnáte si jistě i na takto připravených játrech. Stačí jen otevřít švestkový kompot a pustit se do přípravy receptu.
Hodnocení
3.1
/ 5 (112x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 ks
cibule
10 dkg
anglická slanina
1 ks
srnčí játra
1 ks
švestkový kompot
podle chuti
sůl
tymián
mletý černý pepř
koření Divočina
Postup přípravy
Játra omyjeme a nakrájíme na plátky.
Vložíme je na rozpálený olej a opečeme. Po otočení přidáme na dlouho pokrájenou cibuli a kompotované švestky a proužky anglické slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme tymián (pokud máme, tak koření "na divočinu") a přikryjeme poklicí. Průběžně játra podléváme šťávou z kompotu.
Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme brusinkami (můžeme kompotem červeného rybízu) a šlehačkou.