Recept na trochu netradiční šunkofleky, které vás překvapí svou výbornou chutí.
4-5 ks | vejce |
400 ml | mléko |
2 ks | cibule |
1 ks | květák |
400 g | uzené maso |
500 g | fleky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
muškátový oříšek | |
podle potřeby | |
strouhanka | |
sádlo |
Nejprve uvaříme fleky v osolené vodě a scedíme je. Květák uvaříme skoro doměkka. Uvařený květák nakrájíme na kousky, osolíme a lehce okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Uzené maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na cibuli osmahneme nakrájené uzené maso a potom smícháme dohromady s fleky a nakrájeným květákem. Připravenou směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a dáme zapékat do trouby na 30 minut při 180 °C. Potom zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a ještě 15 - 20 minut zapékáme. Šťavnaté šunkofleky po zapečení servírujeme jako chutný hlavní chod. K šunkoflekům se hodí podávat kyselé okurky, červená řepa, hlávkový salát nebo nakládané houby.
(doba přípravy 60 min)
autor Ivan Bárta
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena