5 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
300 g | houby | |
300 g | uzené maso | |
25 cl | smetana na vaření | |
500 g | fleky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a uzené maso na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na másle osmažíme cibuli dozlatova a přidáme nakrájené uzené maso. Potom přidáme houby a lehce podusíme. Osolíme, opepříme a vytvoříme směs. V hrnci podle návodu uvaříme fleky, které potom scedíme. Vytvořenou směs s fleky důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáče. Pečeme nejprve 15 minut při 180 °C a mezitím rozšleháme vejce se smetanou. Po 15 minutách zalijeme vajíčky a dále pečeme při 200 °C dalších 20 minut, až se vytvoří zlatá kůrka. Šunkofleky s masem a houbami podáváme nejlépe s kyselou okurkou.
(doba přípravy 60 min)
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Autor:david.jilek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena