100 g | majonéza | |
100 g | eidam | |
100 g | sýr ementálského typu | |
200 | krémovitá zakysaná smetana | |
150 g | malé loupané krevety | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
citronová šťáva | ||
na ozdobu | ||
hroznové víno |
Sýr eidam nastrouháme na jemném struhadle a sýr ementálskéhu typu na struhadle hrubém. Zakysanou smetanu prošleháme s majonézou, osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. V míse promícháme oba sýry s okapanými krevetkami a vše spojíme s ochucenou smetanovou majonézou. Necháme v chladu několik hodin rozležet. Sýrovou pomazánku s krevetami zdobíme hroznovým vínem nebo plátkem citronu a podáváme s banketkami nebo toasty.
Výborný recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem
Lámete si hlavu čím pohostit přátele a chlebíčků jste se již přejedli? Vyzkoušejte naši sýrovou roládu a úspěch je zaručen.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena