Kotlíkový party guláš recept
Tématické fráze: nejlepší kotlíkovy gulaš kotlikový perkelt kotlíkový hovězí guláš kotlikovy guláš hovězí kotlíkový guláš kotel na guláš kotlíkový guláš recept recept na kotlikovy gulas jaký kotlík na guláš gulas v kotli kotle na guláš kotlíkový guláš s pivem recepty na hovězí kotlíkový guláš recept
Podobné recepty jako Kotlíkový party guláš
Krkovičkovy klobásky recept
Když je maso řádně naložené, umeleme 2x na jemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca ½ litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).
Podobné recepty jako Krkovičkovy klobásky
Domácí klobásy podle Hynka recept
Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C. Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí párky
Předsolené hovězí maso a vepřové protočíme v mlýnku o průměru 2 mm. Do kutru dáme hovězí maso a s částí vody vymícháme, přidáme hovězí prát a vymícháme se zbytkem vody, v níž jsme rozmíchali koření. Přidáme mouku a vepřové maso a mícháme nejlépe ručně, až vytvoříme jemnou hmotu.
Podobné recepty jako Domácí párky
Domácí klobásky recept
Vepřové smícháme s paprikou (1/2 g na 1 kg masa) ve vodě, pak přidáme hovězí. Pozn.: Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tudíž pro základní recept násobíme sedmi. Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Domácí klobásy recept
Na prkénku si rozkrájíme hovězí maso a osolíme. To samé s vepřovým masem. Nyní bude maso odpočívat (musí se uležet) při teplotě 5 - 7°C. A to 3 dny. Po uplynutí, si 1 kg vepřového bůčku umeleme na strojku na jemné desce. To samé uděláme s 2 kg hovězího masa. Ostatní maso si nameleme na strojku na de
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Paprikový salám
Hovězí maso jemně umeleme (otvory 2 mm) přidáme vodu s rozmíchaným kořením a vypracujeme hladkou spojku, můžeme použít mixéru. Libové vepřové hrubě umeleme (otvory 13 mm) a vmícháme do připravené spojky. Narážíme do stíratelných vepřových střev a tvoříme delší klobásy nebo malé salámy. Udíme studený
Podobné recepty jako Paprikový salám
Domácí pastrami v sendviči recept
Recept pro majitele domácí udírny na výborné voňavé hovězí pastrami, které nejlépe chutná v chlebových sendvičích s hořčicí, okurkou a majonézou. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí pastrami v sendviči
Selský salám
Hovězí maso vepřovou kýtu a plec bez kůže jemně umleté (otvory 2 mm) do umletého masa přidáme část "rychlosoli" a koření, rozmícháme ve vodě dobře promísíme a necháme ve vhodné nádobě v chladničce 24 hodin odpočívat. Stejně umeleme i věpřový výřez, bok bez kůže a vepřové sádlo, přidáme zbytek rychlo
Podobné recepty jako Selský salám
Salám ostrý
Konce střev dobře zavážeme a nakonec uděláme očko , abychom mohly salám zavěsit do udírny. Salámy udíme v předem vyhřáté udírně do zlatohnědé barvy, po vyuzení dováříme při teplotě vody 75 stupňů po dobu 2 hodin., vychladlé dáme zpět do udírny, a udíme studeným kouřem asi 8 dnů.
Podobné recepty jako Salám ostrý
Špekáčky z masa recept
Hovězí a vepřové maso opakovaně semeleme. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne hladká fáš. Při výrobě je velice důležité, aby teplota připravované směsi nestoupla nad 5 °C. Pokud teplota stoupne, tak nám fáš zešedne a výsledný produkt nebude mít tu správnou barvu. Proto při mletí pomalu přidáváme l
Podobné recepty jako Špekáčky z masa
Domácí klobásy II.
Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Přidáme koření, prolisovaný česnek a vodu. Směs důkladně promícháme. Uděláme placku, kterou na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Maso případně dochutíme. Plníme do střev a udíme mezi 60-70 °C zhrub
Podobné recepty jako Domácí klobásy II.
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásky recept
Mezitím pomelu hovězí na jemné šajbě, přidám sůl (2 dkg na 1 kg masa), promíchám a vložím k bůčku a opět pořádně promíchám. Plním do vyšlemovaných střev a takto naplněná střeva uložím přes noc do chladu, aby maso ještě dozrálo. Udím v předem dobře vyhřáté udírně při cca 70-80°C asi 6 hodin. Klobásky
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Moravská klobása recept
Na mlýnku s nástavcem plníme do vepřového střívka až do konce a poté přetáčením vytvoříme nožky klobás. Klobásy vložíme do udírny a udíme za velmi nízké teploty cca 5 - 6 hodin. Pokud při uzení neudržíme prsty na klobásách kvůli vysoké teplotě, pak je potřeba teplotu snížit.
Podobné recepty jako Moravská klobása
Domácí klobásy podle Hynka recept
Dobrý den pane Hynku, vidím foto, čtu recept, sliny se sbíhají, objednávám maso, v pátek udíme. Jen prosím o upřesnění / vím, že už to tady bylo /, chápu správně, že pokud nenechávám odležet, tak množství soli kterou uvádíte, nasypu přímo do směsi masa. Myslím tím 160 + 40 na 10 kg.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí párky recept
Plnou pravdu má Casino. Na obrázku jsou klobásy. Holt odborníky máme všude a lidi jim to baští. Do salámu dávám kozu. Do tenkých párků hovězí. Vždy tam musí být vepřové a pojím to králíkem. Dáváme vše do umělých střev, neboť po vyuzení a dotažení v páře, to manželka oloupe a ve sklenicích to je jako
Podobné recepty jako Domácí párky
Kari klobása recept
Hovězí maso pomeleme najemno přes síto s otvory 2 mm, stejně pomeleme polovinu vepřového výřezu s kůží. Zbytek výřezu bez kůže pomeleme nahrubo přes síto s otvory s průmerem 8 - 10 mm. Hřbetní sádlo nakrájíme na asi centimetrové kostky. Hovězí maso potom vymícháme s vodou a kořením, přidáme najemno
Podobné recepty jako Kari klobása
Domácí klobásy podle Hynka recept
Od té doby (20) let chováme kozy. Ye staršich je výborný guláš (jak hovězí), z mladších řízky a různé pikantnosti. A různé ořezky oberu z loje, přidám bůček. Manžel to namele, já okořením a také uprvuji chu. Udíme v udírně vyrobené ze staré oválné pračky, vyl ožené uvnitř prknami. Klobásky jsou vždy
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Chalupářská klobása recept
Semleté hovězí maso smícháme s vodou, se zbytkem koření i vepřovým výřezem a zpracujeme dohromady. Do kaše potom přidáme odleželé kostky krkovičky a výřezu, všechno řádně promícháme. Chalupářskou klobásu plníme do vepřových střev, klobásy přetočíme a zajistíme špejlemi na kusy s hmotností asi 300 g.
Podobné recepty jako Chalupářská klobása
Uzený sýr s oreganem recept
Udíme hustým kouřem 40-50°C asi 100 minut. Pak přidáme teplotu na 90-100°C, aby se sýr roztavil. Jakmile se sýr roztaví, přestaneme topit a sýr necháme v udírně ztuhnout, aby se neztratil tvar, a pak můžeme krájet. Do sýra můžeme dát zelený pepř, červenou papriku nebo kmín a ochutíme ho podle chuti.
Podobné recepty jako Uzený sýr s oreganem
Polské klobásky recept
Postup přípravy. Kromě uvedených ingrediencí si připravíme balíček vepřových střívek. Vepřovou plec a kýtu nakrájíme, promícháme s mletým hovězím masem, prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí.
Podobné recepty jako Polské klobásky