Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Omyté ryby vložíme do vyhřáté udírny. Porce se nesmí dotýkat, během uzení by se k sobě kůží přilepily. Porce se nesmí dotýkat, během uzení by se k sobě kůží přilepily. Na začátku udíme teplejším kouřem o teplotě asi 70-80°C asi 1 až 2 hodiny.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Doma uzená makrela recept
Rozmražené a opláchnuté ryby uložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme asi 10-12 hodin odležet. Před uzením každou makrelu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny.
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Uzení cejni recept
Do vody vložíme ryby. Zatížíme je, aby byly ponořené. Po asi 24 hodinách ryby vyjmeme. Za žábry a páteř provlékneme vázací drát, a dáme do udírny vyhřáté na 70 - 80 °C. Udíme tvrdým dřevem 7 - 8 hod a dbáme, aby v žádném případě teplota nepřekročila 80 °C.
Podobné recepty jako Uzení cejni
Salát z uzené makrely recept
Postup přípravy receptu. Maso opatrně obereme, může zůstat ve větších kouscích - mícháním salátu se rozpadnou. Přidáme zeleninu, hrášek, kdo chce, může i krájenou cibuli a vmícháme majonézu.
Podobné recepty jako Salát z uzené makrely
Uzený tolstolobik recept
Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, bukové. Asi za 5-6 hod jsou rybí podkovy vyuzeny do zlatohněda.
Podobné recepty jako Uzený tolstolobik
Úhoř na víně
Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu.
Podobné recepty jako Úhoř na víně
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin. Udíme 6-10 hodin. Podělte se s přáteli o recept
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Úhoř po italsku recept
Ryby domů vozili v igelitovém pytli, který držela za jízdy v ruce. A za jízdy se jí chycený úhoř prodral z pytle ven a vlezl jí do rukávu. A za jízdy se jí chycený úhoř prodral z pytle ven a vlezl jí do rukávu.
Podobné recepty jako Úhoř po italsku
Uzený kapr recept
Ryba uzená politá máslem plným petrželky. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Uzený kapr
Uzené podkovy z kapra recept
Pozor při věšení do udírny, kapří podkovy pověsíme uprostřed za páteř, ale pstruh rád padá, proto buď za hlavou propíchnout pod páteří, nebo použít mřížku na ryby. Uzené podkovy z kapra podáváme s čerstvým chlebem.
Podobné recepty jako Uzené podkovy z kapra
Domácí uzené na polský způsob recept
Poznámka. Doporučuji naložené maso před uzením vložit na nějakou dobu do studené vody, aby se povrchová sůl spláchla, maso poté nechat okapat a oschnout a teprve vložit do předem vyhřáté udírny.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Uzená husa nebo kachna
Husu nebo kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme a necháme 1-3 dny proležet. Před uzením oklepeme sůl a udíme podle velikosti porcí doměkka 6-8 hodin.
Podobné recepty jako Uzená husa nebo kachna
Domácí slanina recept
Až budu mít mobilní(plechovou) udírnu, zkusím i ryby, ale to bude později. Rád uvítám Tvé výrobky. Měj se krásně, a někdy zase na viděnou. Rád uvítám Tvé výrobky. Měj se krásně, a někdy zase na viděnou.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Uzené maso
Maso dáme do teplé udírny a necháme maso chvíli oschnout, pak teprve udírnu zavřeme. Udíme 10-12 hodin při teplotě 80 °C. Udíme 10-12 hodin při teplotě 80 °C. 2
Podobné recepty jako Uzené maso
Maďarská klobása
Plníme do střev a párujeme klobásy v délce 25 cm. Klobásy zavěsíme na "štangli" (dlouhá palice) a zaneseme do udírny. Udíme 2 dny do zlatožluta. Nesmí se přeudit. Udíme 2 dny do zlatožluta.
Podobné recepty jako Maďarská klobása
Domácí klobásy podle Hynka recept
Toto řeším poměrně jednoduchým způsobem: po vysušení udírny a ustálení teploty pověsím do středu udírny klasický zavařovací teploměr. Podle rozdílů v naměřených hodnot vyhodnotím, jaká teplota na venkovním teploměru bude ideální pro konkrétní uzení. H.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Zavařené maso recept
Doporučuji při teplotě udírny 60-80st. udit max. 3 hodiny, při teplotě 80-100st. do dvou hodin. Více ne. Více ne. Maso naskládejte do sklenic,aby bylo cca 2- 2,5cm pod hrdlo sklenice.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Beer Butt Chicken aneb Kuře na pivní plechovce Recepty ...
Ti, kteří nemají možnost využití grilu či udírny, mohou na poslední pulhodinku zapnout infra-gril, pokud tuto funkci trouba nabízí. 9 Poté je kuře již hotové ke konzumaci.
Podobné recepty jako Beer Butt Chicken aneb Kuře na pivní plechovce Recepty ...
Domácí klobásy podle Hynka recept
Pokud udím ryby, přidávám do ohně i zelené větvičky jalovce. Ten vytvoří nádherné aroma. Doufám, že takto je odpověď dostačující. Přeji hodně úspěchů. H. Ten vytvoří nádherné aroma.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Selský salám
Potom obě směsi smícháme a připravenou hmotu plníme do střev, konce zavážeme zavěsíme salámy na tyče, vložíme do předehřáté udírny a udíme dozlatožluté barvy.
Podobné recepty jako Selský salám
Uzené špekáčky nebo vuřty
Vuřty zavěsit na tyč do teplé udírny, prohřejeme a ihned zakouříme. Udíme asi 1 hodinu a ihned podáváme. Prohřát v udírně lze i točený salám a jiné
Podobné recepty jako Uzené špekáčky nebo vuřty