Flapjack recept
Postup přípravy receptu. Ovesné vločky trošku nasekáme (já nedělám), ale mělo by se. Rozpustíme si máslo s cukrem a přimícháme do ovesných vloček, přidáme max. 1 vejce (je to pak moc tvrdé), 1-2 lžíce medu, nakrájený banán, posekanou čokoládu (či jiné suroviny viz výše).
Podobné recepty jako Flapjack
Burčák recept
Přítomnost jemných bublinek je znamení burčáku. Pálí do nosu jako poctivá sodovka. Pravý burčák kvasí postupně, nejkvalitnější trvá asi 60 minut, pak už je to nezralé mladé víno, kterému Maďaři říkají "rampáš".
Podobné recepty jako Burčák
Domácí griotka recept
První vytéká hustá šťáva, pak zůstane bledý led, který vhodím do burčáku. Husté šťávy zůstane asi 1/3-1/2. Teprve zaliju rumem a případně dosladím. Je hustá a má krásnou barvu. Uchovávám v lednici. Určeno pro ctěné hosty nebo na vánoce :)).
Podobné recepty jako Domácí griotka
Švejkův salát domácí
Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky. 2 cibule nadrobno nakrájíme a přidáme do misky k nakrájenému salámu. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo, lehce je nastrouháme nebo prolisujeme do misky k cibuli a salámu.
Podobné recepty jako Švejkův salát domácí
Šípkové víno bez kvasinek recept
Postup přípravy. Zralé šípky opereme, zbavíme je stopek, vložíme do pětilitrové láhve a zalijeme vychladlým roztokem cukru s vodou. Přikryjeme pergamenovým papírem, ovážeme a do papíru uděláme tři dírky.
Podobné recepty jako Šípkové víno bez kvasinek
Domácí griotka recept
Jemný a sladký likér višňové chuti a vůně. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí griotka
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
V takových pecích byly "Flammekueche" hotové během nekolika vteřin.V dnešní době je to kulinářská specialita, která je oblíbená hlavně v burčákové sezóně jelikož se chutě burčáku a tohoto pokrmu náramně doplňují. Není-li burčák tak se "Flammekueche" zapíjí především rýnským ryzlinkem.
Podobné recepty jako Flammekueche aneb Ohnivý koláč