Vánočka zadělávaná z vody recept
40 dkg hladké mouky 10 dkg polohrubé mouky 8 dkg cukr krupice 1 sušené kvasnice citronová kůra strouhaná špetka soli 1 vejce na potření. Postup přípravy receptu. Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny: vlažnou vodu, rozpuštěné zchladlé máslo, rozkvedlané jedno celé vejce. Dál přidáme hladkou
Podobné recepty jako Vánočka zadělávaná z vody
Vánočka Moniky Absolonové recept
Tuto vánočku jsem si vystřihla asi před třemi lety z blesku pro ženy a jinou už nedělám. Tato vánočka se prý může nechat kynout i 24 hod. Na vánoce já ji nechávám kynout pět hod. Zkoušela jsem to jednou nechat přes noc, ale musela jsem k ní vstávat, protože pořád utíkala z mísy, ale byla suprová.
Podobné recepty jako Vánočka Moniky Absolonové
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III. - recept: Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou
Podobné recepty jako Mazanec vánočka III.
Dalamánky originál recept
Tady se dělá kvásek z kvasnic (droždí), a tady je pšeničná mouka vhodnější. Je to rychlejší proces, kvásek žije už po 10 až 15 minutách, kdežto kvásek z žitné mouky se připravuje přibližně 4 dny. Pečivo s kváskem z kvasnic a pšeničné mouky má krátkou trvanlivost (asi 2 dny) a pak zplesniví. Pečivo z
Podobné recepty jako Dalamánky originál
Obyčejný hrnkový chleba recept
Zdeničko,dnes jsem pekla zaděláno a nakynuto v DP,upečeno v plynové troubě.Neměla jsem celozrnnou žitnou,tak jsem dala podle tvé rady 3 hr.hladké mouky a 2 hr.žitné chlebové mouky,místo sušených kvasnic 40g čerstvých,pekla jsem 20 min.na 180 a 10 min.na 160 stupních.Během pečení jsem 3x potřela slan
Podobné recepty jako Obyčejný hrnkový chleba
Kvásková variace na šumavský bochník recept
Poznámka od kuchařky. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Chléb je nadýchaný, měkoučký a pružný. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná)
Podobné recepty jako Kvásková variace na šumavský bochník
Celozrnné kynuté knedlíky recept
půl balíčku sušených kvasnic 1 rohlík nebo houska. Postup přípravy receptu . V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Vaříme ve slané vodě 10 min. z jedné strany, pak obrátíme a vaříme dalších 10 minu
Podobné recepty jako Celozrnné kynuté knedlíky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Pak z nich uválejte tenčí válečky, které vám pak půjdou krásně uplést do copu. Konce každé houstičky smáčkněte a podstrčte pod ni, aby se vám nerozplétala. Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Pak j
Podobné recepty jako Domácí houstičky ze sušeného droždí
Chlebík z pekárny na rychlo
Já dávám na půl kg mouky 1 čajovou lžičku sušených kvasnic.Dávám je až na mouku doprostřed.Do pravého rohu dám cukr,do levého sůl a je to OK.Jinak chleba určitě vyzkouším.Dělám podobný, ale nedávám tam tu kaši.
Podobné recepty jako Chlebík z pekárny na rychlo
Mazanec recept
Pak jednoduše: 1 hrnek (1/4litru) mléka asi 3 dkg českých kvasnic, (sušených cca 5 gramů), 2 hrnky mouky, cca 15 dkg cukru ,10 dkg másla a trochu soli, 1 vejce + 2 žloutky. Z koření používám skořici, citr.kůru, badyán, vanilku. Můžete dát loupané a nasekané mandle a rozinky namočené v rumu. Do mísy
Podobné recepty jako Mazanec
Domácí chleba
Dělám chleba z chebové mouky celozrnné žitné (200g) a pšeničné (300g) a půl kostičky droždí. Někde jsem četl,že se má po 2 hodinách vykynutí těsto znovu zapracovat a zapracovat do něj případně semínka. Těsti mi pak ale ani po 3 hodinách moc nevykyne. Trochu jo, ale žádná sláva. Chci se zeptat, jestl
Podobné recepty jako Domácí chleba
Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Kvásek děláme dopředu z žitné mouky a vody. 1.den-založení kvásku-2 vrchovaté pol.lž.žitné mouky + 1,5 dcl vlažné vody-nechat v teple 2.den-po 24 hod. přidáme opět 2 PL ž.m. + 1.5 dcl vl.vody 3 den-opět přidáme 2 PL ž.m. + 1,5 dcl vody a necháme nakvasit a kvásek je hotov
Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné mouky - recept: Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky bez pšenice, vajec, mléka ...
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka) - recept: Do misky si nasypeme 500 g mouky, přidáme 15 g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu se sádlem (vlažné). To celé důkladně promícháme a necháme
Podobné recepty jako Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky bez pšenice, vajec, mléka ...
Povidlové buchty
Povidlové buchty - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Povidlové buchty
Domácí chleba home-made recept
2 hrnky žitné mouky hladké 1,5 hrnku světlého piva 1/2 sáčku sušeného droždí 1/2 čerstvých kvasnic 1 celé vajíčko 1 polévkové lžíce medu 1 polévková lžíce soli 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek chlebové mouky 3 polévkové lžíce olivového oleje kmín rozmarýn vlažná voda na potření. Postup přípravy receptu.
Podobné recepty jako Domácí chleba home-made
Polotmavý domácí chléb recept
400 g tmavé žitné mouky 1 lžíce soli 2 lžíce kmínu 1 sáček sušených kvasnic 2 lžíce oleje 0,5 l vody voda s olejem na potření . Postup přípravy receptu. Suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Necháme kynout pod utěrkou na teplém místě cca 3 hodiny. Pak těsto přendáme do formy (já mám jen tuh
Podobné recepty jako Polotmavý domácí chléb
Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
310 ml vlažné vody 150 g bílého jogurtu 40 dkg hladké mouky 20 dkg žitné mouky 2 m.l. lžičky soli 2 m.l. lžičky sušených kvasnic 2 m.l. lžičky drceného kmínu Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořádí, nastavíme program na tmávý chléb (asi 3,5 hodiny). Jogurt v chlebu způsobí to, že není cítit kvasn
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny
Domácí kmínový chleba recept
Použila jsem 1/2 kg žitné hlad. mouky a 1/2 kg pšeničné hlad. mouky. Po upečení jsem jen lehce potřela vodou a pak už se jen jedlo a jedlo. Vřele doporučuji. Odpovědět. antonio1. 17. 11. 2020 21:00:51. Chleba výborný. Dal jsem 50% hladka mouka a 50% zitná mouka. Při 230 C 2x potřu vajíčkem. při 200
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic - recept: Základní suroviny dáme do pekárny a zapneme program SPRINT (pekárna ETA Siesta - 1h 58 min.), po signálu přidáme různé ingredience podle chuti.
Podobné recepty jako Jednoduchý chleba z kvasnic
Celozrnný chléb recept
100 g hladké mouky 200 g celozrnné žitné mouky 200 g celozrnné pšeničné mouky 1 lžička sušených kvasnic. Postup přípravy receptu. Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na progra
Podobné recepty jako Celozrnný chléb
Celozrnný chleba recept
275 g celozrnné žitné mouky 200 g hladké mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička chlebového koření 1 lžička kmínu 2 lžičky semínek rozemletých (sezamová, slunečnicová,..) 1 sáček sušených kvasnic. Postup přípravy receptu. Vše vložíme do pekárny, v pořadí tekuté, sypké. Program celozrnný chleba,
Podobné recepty jako Celozrnný chleba
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než klasická hladká, z které děláte palačinky; úhrnné množství žitné mouky musí být v tradičním staročeském chlebu alespoň 50%; dalším typem žitné mouky je kvalitnější vejražka, z níž se tak
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
České housky-rohlíky recept
500 g polohrubé výběrové mouky 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí) 5 g cukru. Postup přípravy receptu. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme
Podobné recepty jako České housky-rohlíky
Chleba s křupavou kůrkou recept
1 hrnek žitné chlebové mouky (nebo 3 hrnky hladké) 1 a 1/2 hrnku vody 1 a 1/2 lžičky soli 1/4 lžičky sušeného droždí mouka na podsypávání. Postup přípravy receptu. Suroviny vsypeme do mísy, promícháme, zalejeme vodou a rukou trochu lehce promícháme. Pokud na stěnách zůstane mouka, nevadí. Přikryjeme
Podobné recepty jako Chleba s křupavou kůrkou
Kváskový chléb s černým pivem recept
100 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g špaldové mouky 200 g hrubé mouky 3 lžíce oleje 3 lžíce sušené syrovátky 2 lžíce soli 2 lžíce kmínu 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) slunečnicová semínka. Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři. Recept se mi líbí. Postup přípravy recep
Podobné recepty jako Kváskový chléb s černým pivem
Jemné koláče recept
Tématické fráze: kolace bez kvasnic těsto na koláče bez kvasnic jemné koláče koláč bez kvasnic kolace ze susenych kvasnic jemný kolač koláč ze sušených kvasnic koláče z kvasnic jemne kolacky recept na jemné pečivo jemné pečivo recept koláčky bez kvasnic brazilský koláč koláč z kvasnic jemne koláče r
Podobné recepty jako Jemné koláče
Bagely recept
0,5 kostky kvasnic 300 ml vody. Postup přípravy receptu. Z ingrediencí vypracujeme hladké nelepivé těsto (pomohla mi pekárna) a necháme vykynout. Pak tvoříme válečky, které spojíme do kroužku. Přikryjeme vlhkou utěrkou (důležité, aby těsto neosychalo) a necháme znovu vykynout. V hrnci uvedeme vodu d
Podobné recepty jako Bagely
Sádlové rohlíky bez vajec recept
Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se vždy dává jako poslední, aby neomastil mouku předtím, než stačí vstřebat vodu.
Podobné recepty jako Sádlové rohlíky bez vajec
Zdravý chléb do formy
droždí půl kostky, nebo půl balíčku sušených. 1 lžička cukr ... pokud ale dáme větší množství žitné mouky, musíme přidat i více kvasnic a stejně tak i doba kynutí musí být delší, žitné těsto je poměrně dost hutné. 4. Po vykynutí těsto ještě jednou krátce promíchám v robotu a již ho přendám do hranat
Podobné recepty jako Zdravý chléb do formy
Domácí chlebík recept
Pouze místo sušených kvasnic jsem použila půlku kostičky kvasnic,jak už přede mnou dělala jedna paní a asi za dvě hodiny bylo nakynuto. Jinak jsem postupovala podle předpisu a chleba se nádherně povedl. Aby byl" ukrojitelný " zabalila jsem jej okamžitě po vyklopení do igelitového sáčku,kde změkla ků
Podobné recepty jako Domácí chlebík
Recept třepaný chleba (Schüttelbrot z jižních Tyrol ...
Recept třepaný chleba (Schüttelbrot z jižních Tyrol) nenalezen - recept: Recepty.cz - on-line kuchařka, kde najdete dobré rady, jaké jídlo si připravit a jaké si na něj nachystat suroviny.
Podobné recepty jako Recept třepaný chleba (Schüttelbrot z jižních Tyrol ...
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na s
Podobné recepty jako Celozrnný chléb z domácí pekárny