Vánočka z žitné mouky a sušených kvasnic recept


Vánočka z žitné mouky a sušených kvasnic recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Vánočka z žitné mouky a sušených kvasnic, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Vánočka z žitné mouky a sušených kvasnic. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Vánočka z žitné mouky a sušených kvasnic receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Vánočka zadělávaná z vody recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vánočka zadělávaná z vody recept

40 dkg hladké mouky 10 dkg polohrubé mouky 8 dkg cukr krupice 1 sušené kvasnice citronová kůra strouhaná špetka soli 1 vejce na potření. Postup přípravy receptu. Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté suroviny: vlažnou vodu, rozpuštěné zchladlé máslo, rozkvedlané jedno celé vejce. Dál přidáme hladkou

Podobné recepty jako Vánočka zadělávaná z vody

Vánočka Moniky Absolonové recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vánočka Moniky Absolonové recept

Tuto vánočku jsem si vystřihla asi před třemi lety z blesku pro ženy a jinou už nedělám. Tato vánočka se prý může nechat kynout i 24 hod. Na vánoce já ji nechávám kynout pět hod. Zkoušela jsem to jednou nechat přes noc, ale musela jsem k ní vstávat, protože pořád utíkala z mísy, ale byla suprová.

Podobné recepty jako Vánočka Moniky Absolonové

Mazanec vánočka III.
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III. - recept: Ze všeho nejdřív dám do rendlíku ohřát mléko a v něm rozehřeju tuk a přidám rozinky. Mouku vysypu do mísy, přidám sůl, cukr, sušené droždí, citronovou

Podobné recepty jako Mazanec vánočka III.

Dalamánky originál recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dalamánky originál recept

Tady se dělá kvásek z kvasnic (droždí), a tady je pšeničná mouka vhodnější. Je to rychlejší proces, kvásek žije už po 10 až 15 minutách, kdežto kvásek z žitné mouky se připravuje přibližně 4 dny. Pečivo s kváskem z kvasnic a pšeničné mouky má krátkou trvanlivost (asi 2 dny) a pak zplesniví. Pečivo z

Podobné recepty jako Dalamánky originál

Obyčejný hrnkový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Obyčejný hrnkový chleba recept

Zdeničko,dnes jsem pekla zaděláno a nakynuto v DP,upečeno v plynové troubě.Neměla jsem celozrnnou žitnou,tak jsem dala podle tvé rady 3 hr.hladké mouky a 2 hr.žitné chlebové mouky,místo sušených kvasnic 40g čerstvých,pekla jsem 20 min.na 180 a 10 min.na 160 stupních.Během pečení jsem 3x potřela slan

Podobné recepty jako Obyčejný hrnkový chleba

Kvásková variace na šumavský bochník recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásková variace na šumavský bochník recept

Poznámka od kuchařky. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Chléb je nadýchaný, měkoučký a pružný. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná)

Podobné recepty jako Kvásková variace na šumavský bochník

Celozrnné kynuté knedlíky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnné kynuté knedlíky recept

půl balíčku sušených kvasnic 1 rohlík nebo houska. Postup přípravy receptu . V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Vaříme ve slané vodě 10 min. z jedné strany, pak obrátíme a vaříme dalších 10 minu

Podobné recepty jako Celozrnné kynuté knedlíky

Domácí houstičky ze sušeného droždí
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Pak z nich uválejte tenčí válečky, které vám pak půjdou krásně uplést do copu. Konce každé houstičky smáčkněte a podstrčte pod ni, aby se vám nerozplétala. Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Pak j

Podobné recepty jako Domácí houstičky ze sušeného droždí

Chlebík z pekárny na rychlo
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chlebík z pekárny na rychlo

Já dávám na půl kg mouky 1 čajovou lžičku sušených kvasnic.Dávám je až na mouku doprostřed.Do pravého rohu dám cukr,do levého sůl a je to OK.Jinak chleba určitě vyzkouším.Dělám podobný, ale nedávám tam tu kaši.

Podobné recepty jako Chlebík z pekárny na rychlo

Mazanec recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Mazanec recept

Pak jednoduše: 1 hrnek (1/4litru) mléka asi 3 dkg českých kvasnic, (sušených cca 5 gramů), 2 hrnky mouky, cca 15 dkg cukru ,10 dkg másla a trochu soli, 1 vejce + 2 žloutky. Z koření používám skořici, citr.kůru, badyán, vanilku. Můžete dát loupané a nasekané mandle a rozinky namočené v rumu. Do mísy

Podobné recepty jako Mazanec

Domácí chleba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba

Dělám chleba z chebové mouky celozrnné žitné (200g) a pšeničné (300g) a půl kostičky droždí. Někde jsem četl,že se má po 2 hodinách vykynutí těsto znovu zapracovat a zapracovat do něj případně semínka. Těsti mi pak ale ani po 3 hodinách moc nevykyne. Trochu jo, ale žádná sláva. Chci se zeptat, jestl

Podobné recepty jako Domácí chleba

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...

Kvásek děláme dopředu z žitné mouky a vody. 1.den-založení kvásku-2 vrchovaté pol.lž.žitné mouky + 1,5 dcl vlažné vody-nechat v teple 2.den-po 24 hod. přidáme opět 2 PL ž.m. + 1.5 dcl vl.vody 3 den-opět přidáme 2 PL ž.m. + 1,5 dcl vody a necháme nakvasit a kvásek je hotov

Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...

Domácí chleba z žitné mouky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky - recept: Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme

Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky  bez pšenice, vajec, mléka ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky bez pšenice, vajec, mléka ...

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka) - recept: Do misky si nasypeme 500 g mouky, přidáme 15 g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu se sádlem (vlažné). To celé důkladně promícháme a necháme

Podobné recepty jako Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky bez pšenice, vajec, mléka ...

Povidlové buchty
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Povidlové buchty

Povidlové buchty - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Povidlové buchty

Domácí chleba home-made recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba home-made recept

2 hrnky žitné mouky hladké 1,5 hrnku světlého piva 1/2 sáčku sušeného droždí 1/2 čerstvých kvasnic 1 celé vajíčko 1 polévkové lžíce medu 1 polévková lžíce soli 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek chlebové mouky 3 polévkové lžíce olivového oleje kmín rozmarýn vlažná voda na potření. Postup přípravy receptu.

Podobné recepty jako Domácí chleba home-made

Polotmavý domácí chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Polotmavý domácí chléb recept

400 g tmavé žitné mouky 1 lžíce soli 2 lžíce kmínu 1 sáček sušených kvasnic 2 lžíce oleje 0,5 l vody voda s olejem na potření . Postup přípravy receptu. Suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Necháme kynout pod utěrkou na teplém místě cca 3 hodiny. Pak těsto přendáme do formy (já mám jen tuh

Podobné recepty jako Polotmavý domácí chléb

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept

310 ml vlažné vody 150 g bílého jogurtu 40 dkg hladké mouky 20 dkg žitné mouky 2 m.l. lžičky soli 2 m.l. lžičky sušených kvasnic 2 m.l. lžičky drceného kmínu Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořádí, nastavíme program na tmávý chléb (asi 3,5 hodiny). Jogurt v chlebu způsobí to, že není cítit kvasn

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Domácí kmínový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí kmínový chleba recept

Použila jsem 1/2 kg žitné hlad. mouky a 1/2 kg pšeničné hlad. mouky. Po upečení jsem jen lehce potřela vodou a pak už se jen jedlo a jedlo. Vřele doporučuji. Odpovědět. antonio1. 17. 11. 2020 21:00:51. Chleba výborný. Dal jsem 50% hladka mouka a 50% zitná mouka. Při 230 C 2x potřu vajíčkem. při 200

Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba

Jednoduchý chleba z kvasnic
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic - recept: Základní suroviny dáme do pekárny a zapneme program SPRINT (pekárna ETA Siesta - 1h 58 min.), po signálu přidáme různé ingredience podle chuti.

Podobné recepty jako Jednoduchý chleba z kvasnic

Celozrnný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnný chléb recept

100 g hladké mouky 200 g celozrnné žitné mouky 200 g celozrnné pšeničné mouky 1 lžička sušených kvasnic. Postup přípravy receptu. Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na progra

Podobné recepty jako Celozrnný chléb

Celozrnný chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnný chleba recept

275 g celozrnné žitné mouky 200 g hladké mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička chlebového koření 1 lžička kmínu 2 lžičky semínek rozemletých (sezamová, slunečnicová,..) 1 sáček sušených kvasnic. Postup přípravy receptu. Vše vložíme do pekárny, v pořadí tekuté, sypké. Program celozrnný chleba,

Podobné recepty jako Celozrnný chleba

Staročeský domácí chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Staročeský domácí chléb

Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než klasická hladká, z které děláte palačinky; úhrnné množství žitné mouky musí být v tradičním staročeském chlebu alespoň 50%; dalším typem žitné mouky je kvalitnější vejražka, z níž se tak

Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb

České housky-rohlíky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

České housky-rohlíky recept

500 g polohrubé výběrové mouky 17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí) 5 g cukru. Postup přípravy receptu. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme

Podobné recepty jako České housky-rohlíky

Chleba s křupavou kůrkou recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba s křupavou kůrkou recept

1 hrnek žitné chlebové mouky (nebo 3 hrnky hladké) 1 a 1/2 hrnku vody 1 a 1/2 lžičky soli 1/4 lžičky sušeného droždí mouka na podsypávání. Postup přípravy receptu. Suroviny vsypeme do mísy, promícháme, zalejeme vodou a rukou trochu lehce promícháme. Pokud na stěnách zůstane mouka, nevadí. Přikryjeme

Podobné recepty jako Chleba s křupavou kůrkou

Kváskový chléb s černým pivem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb s černým pivem recept

100 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g špaldové mouky 200 g hrubé mouky 3 lžíce oleje 3 lžíce sušené syrovátky 2 lžíce soli 2 lžíce kmínu 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) slunečnicová semínka. Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři. Recept se mi líbí. Postup přípravy recep

Podobné recepty jako Kváskový chléb s černým pivem

Jemné koláče recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jemné koláče recept

Tématické fráze: kolace bez kvasnic těsto na koláče bez kvasnic jemné koláče koláč bez kvasnic kolace ze susenych kvasnic jemný kolač koláč ze sušených kvasnic koláče z kvasnic jemne kolacky recept na jemné pečivo jemné pečivo recept koláčky bez kvasnic brazilský koláč koláč z kvasnic jemne koláče r

Podobné recepty jako Jemné koláče

Bagely recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bagely recept

0,5 kostky kvasnic 300 ml vody. Postup přípravy receptu. Z ingrediencí vypracujeme hladké nelepivé těsto (pomohla mi pekárna) a necháme vykynout. Pak tvoříme válečky, které spojíme do kroužku. Přikryjeme vlhkou utěrkou (důležité, aby těsto neosychalo) a necháme znovu vykynout. V hrnci uvedeme vodu d

Podobné recepty jako Bagely

recept internet
recept internet

Sádlové rohlíky bez vajec recept

Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se vždy dává jako poslední, aby neomastil mouku předtím, než stačí vstřebat vodu.

Podobné recepty jako Sádlové rohlíky bez vajec

Zdravý chléb do formy
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zdravý chléb do formy

droždí půl kostky, nebo půl balíčku sušených. 1 lžička cukr ... pokud ale dáme větší množství žitné mouky, musíme přidat i více kvasnic a stejně tak i doba kynutí musí být delší, žitné těsto je poměrně dost hutné. 4. Po vykynutí těsto ještě jednou krátce promíchám v robotu a již ho přendám do hranat

Podobné recepty jako Zdravý chléb do formy

Domácí chlebík recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chlebík recept

Pouze místo sušených kvasnic jsem použila půlku kostičky kvasnic,jak už přede mnou dělala jedna paní a asi za dvě hodiny bylo nakynuto. Jinak jsem postupovala podle předpisu a chleba se nádherně povedl. Aby byl" ukrojitelný " zabalila jsem jej okamžitě po vyklopení do igelitového sáčku,kde změkla ků

Podobné recepty jako Domácí chlebík

recept internet
recept internet

Recept třepaný chleba (Schüttelbrot z jižních Tyrol ...

Recept třepaný chleba (Schüttelbrot z jižních Tyrol) nenalezen - recept: Recepty.cz - on-line kuchařka, kde najdete dobré rady, jaké jídlo si připravit a jaké si na něj nachystat suroviny.

Podobné recepty jako Recept třepaný chleba (Schüttelbrot z jižních Tyrol ...

Celozrnný chléb z domácí pekárny
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Použijte asi 1/3 žitné mouky, která obsahuje méně lepku než pšeničná a méně kyne. Pokud použijete pouze žitnou mouku, nebude chléb kynout skoro vůbec. Zkuste použít celozrnnou mouku, která take kyne méně než mouka vymílaná. Po uhnětení by z těsta měla vzniknout dost tuhá hrouda, která se nelepí na s

Podobné recepty jako Celozrnný chléb z domácí pekárny

Kde najít informace



×