Domácí cider
Cider je v zásadě jablečné víno, alkoholický nápoj odpovídající obsahem alkoholu dvanácti- až třináctistupňovému pivu. Ci...
Sirup z kopřiv
Neznám nic lepšího a uklidňujícího, než procházka přírodou. A kdo z vás má zahradu, má poklad. Určitě se tam najdou i kop...
Rakytníkový sirup
Připravte si doma sirup nabitý vitamínem C z této rostliny budoucnosti. Rakytník je superpotravina, která se dá sbírat až...
Léčivý elixír při nachlazení a chřipce recept
Pak přefiltrujeme, výluh vrátíme do lahve a uložíme do chladna. Při nachlazení nebo příznacích chřipky či virózy užíváme denně 2 cl zásadně po jídle. Pokud se někomu výluh zdá příliš silný na žaludek, může jej rozředit vodou. Citrónová šťáva ruší nepříjemnou koncentrovanou česnekovou chuť.
Podobné recepty jako Léčivý elixír při nachlazení a chřipce
Vánoční levandulový med (na vánoční cukroví) recept
Druhý den výluh z hrnce scedíme. Pokud mohu doporučit tak jednou přes cedník a podruhé přes plátýnko. Důkladně scezenou tekutinu přivedeme k varu. Za stálého míchání přisypáváme opatrně po částech krupicový cukr. Při pomalém míchání a přisypávání cukru hlídáme, jak nám začíná houstnout. Vaříme do ..
Podobné recepty jako Vánoční levandulový med (na vánoční cukroví)
Zklidňující likér z mateřídoušky a dalších bylin
Výluh sceďte a byliny vylisujte. Víno zahřejte na 40 °C. Rozmíchejte v něm med a přilijte scezenou pálenku. Zavíčkujte a nechte 6 týdnů odstát na světlém (slunném) místě. Přefiltrujte přes jemnou tkaninu, nalijte do láhve a zavíčkujte. Likér můžete pít hned, ale teprve po 6 měsících zrání chutná opr
Podobné recepty jako Zklidňující likér z mateřídoušky a dalších bylin
Rýmovníkový sirup recept
Druhý den citrony vymačkáme, aby se toho zužitkovalo co nejvíc a výluh přecedíme do jiného hrnce. Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí (a až se přestane odpařovat voda). Plníme do nádob, které jsme předem v troubě vysterilovali. Spotřebujte do 6ti měsíců.
Podobné recepty jako Rýmovníkový sirup
Džem z okvětních lístků růží s květy levandule recept
Výluh obohatíme pouze o květy levandule. Výluh s květy levandule přivedeme k varu a přidáme směs vařených jablíček. Už žádný cukr! Přidáme Dr.Oetker 2:1 a důkladně jen rozmícháme. Provedeme test na talířek. Pokud na talířku zavařenina drží tvar, rozlijeme jí pomocí trychtýře do zavařovacích sklenek.
Podobné recepty jako Džem z okvětních lístků růží s květy levandule
Falešná husí játra
Dělám si sama směs, kterou pořádně utřu v hmoždíři a přesiji přes jemné pláténko, ale je možné dát koření den předem do cca 2 lžic vody, kde ho necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případ
Podobné recepty jako Falešná husí játra
Levandulový med (sirup) recept
Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme cukr a vaříme do požadované hustoty. Horký levandulový sirup, chcete-li med, plníme do skleniček, zavíčkujeme a již nezavařujeme. Poznámka. Přirozeným domovem tohoto polokeře je západní Středozemí, ale i u nás se jí dař
Podobné recepty jako Levandulový med (sirup)
Zázvorová limonáda s medem
Až budeme chtít limonádu podávat, jednoduše koncentrovaný výluh podle chuti dolijeme studenou minerální nebo pramenitou vodou s bublinkami. Bublinky limonádě dodají příjemný říz a chuť, minerály rozpuštěné ve vodě zase doplní důležité prvky, které tělo potřebuje. Vyzkoušený poměr je koncentrát s min
Podobné recepty jako Zázvorová limonáda s medem
Čalamáda moc dobrá recept
Někdy dám jen výluh z pálivých paprik, někdy křen, ale základ je zelí, cibule a paprika a mrkev. Ještě přidávám nastrouhané přerostlé okurky, pokud je mám. U nás to má úspěch) Odpovědět. MiskaM. 2. 8. 2018 09:28:50. Dnes jsem ji udělala a máma mi ji ujídala že prý se to ani nemusí zavařovat prý se t
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu) recept
Dobrý den, dělám sirup podle Vašeho receptu 3 rok, pokaždé vše v pohodě...ale dnes jsem zjistila, že mi jedna sklenice začala po 14.ti dnech ,,bublinkovat,, a jakoby šumět, když jsem s ní zakvedlala, voní zatím normálně, nijak nesmrdí, nepřijde mi pokažený, je světle zabarvený,ale...může mít na toto
Podobné recepty jako Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Jitrocelový med recept
Výluh necháme 24 hodin louhovat. Druhý den výluh přecedíme přes plátno přidáme cukr a vaříme do požadované hustoty. Naplníme sklenice medem a necháme 5 minut víčkem dolů a pak obrátíme na druhou stranu.
Podobné recepty jako Jitrocelový med
Polévkové koření z libečku recept
Do tekuté směsi přidáme sůl, 2 lžíce oleje a majoránku a vaříme tak dlouho, až výluh zredukujeme na polovinu. Nalijeme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru. Vzniklý koncentrát můžeme přidávat do polévek a podle chuti i do jiných pokrmů, například do omáček.
Podobné recepty jako Polévkové koření z libečku
Domácí meduňkový sirup
Druhý den výluh přeceďte přes husté síto do hrnce, rozmíchejte v něm cukr, sůl a kyselinu citronovou a za častého míchání přiveďte k varu. Vařte 4 minuty. Horký sirup nalijte do čistých suchých lahví a uzavřete. Skladujte na chladném místě a spotřebujte do 2 měsíců. Pro delší uchování je třeba sirup
Podobné recepty jako Domácí meduňkový sirup
Rybíz jako brusinky s rumem recept
Macerát-výluh: 200 ml rumu, sáček hřebíčků Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví. Odpovědět. 1974andrea (autorka receptu) 23. 3. 2015 09:40:52. casino:Díky, že jste vyzkoušel a hlavně, že
Podobné recepty jako Rybíz jako brusinky s rumem
Jiný zázvorový čaj recept
Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná.
Podobné recepty jako Jiný zázvorový čaj
Fermentovaný rybízový čaj recept
Barva listů je dost tmavá, vůně získá na výraznosti. Z tohoto čaje můžeme udělat třeba nálev: (výluh získaný horkou vodou, čaj přelijeme vroucí vodou a zakrytý necháme stát 15 minut) nebo macerát: (výluh zastudena, čaj necháme louhovat několik hodin až dnů ve studené vodě). Poznámka . Čaje si můžeme
Podobné recepty jako Fermentovaný rybízový čaj
Svěží ledový čaj za studena recept
Mě ale zajímal pouze výluh z čajových lístků a jsem velmi překvapen, že jsme žádný rozdíl nepoznali (vyjma barvy - studený výluh byl světlejší) zdenka.s: Sice to chutnalo stejně, ale zato je to úspornější jak energeticky, tak časově, že . Odpovědět
Podobné recepty jako Svěží ledový čaj za studena
Tinktura z lichořeřišnice recept
Poznámka. Lichořeřišnice je okrasná rostlina, která má využití v kuchyni, ale má také i velké léčivé účinky. Možná tuto bylinu mnozí z vás máte na zahradě a protože právě v těchto letních měsících krásně roste a kvete, chtěla jsem vás na tuto bylinu i recept upozornit.
Podobné recepty jako Tinktura z lichořeřišnice
Citronovo česnekový zázrak recept
Citróny umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Tu…
Podobné recepty jako Citronovo česnekový zázrak
Diviznový sirup recept
Z květu divizny je nejlepší dělat rovnou likér tedy nakládat ho do 50% lihu,až se vylouží - asi 3 týdny - pak výluh přecedit přes filtrační papír, jinak ty chloupky budou ošklivě škrábat v krku.Pak je možno dle chuti - třeba výluh naředit vodou a trochu přisladit.
Podobné recepty jako Diviznový sirup
Brambory se šafránem a hořčicí recept
Ocot, olej, horčicu, víno a výluh zo šafránu dobre premiešame a polejeme zemiaky. Okoreníme a osolíme. Pridáme vetvičky šalvie. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200°C 30 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme. Zemiaky musia byť pripečené a chrumkavé. Podávame horúce ako prílohu.
Podobné recepty jako Brambory se šafránem a hořčicí
Ořechovka recept
cathleen:Proti chuti nic.jen výluh z ořechů je prostě černý jako bota.jinak je taky super jakýkoliv likér vyrobený doma.letos morušový,bezový a pak medový elixír doporučuji...jsou na něj potřeba víčka z plástů když se meduje.dal mi ochutnat jeden starý včelař a musel jsem si udělat taky.ještě ,že má
Podobné recepty jako Ořechovka
Jarní kopřivový špenát recept
Dáme vařit vodu a když začne vřít, spaříme s ní kopřivy (výluh můžeme klidně pít - sice to nechutná nic moc, ale je to zdravé a po zimě nám to krásně pročistí organismus). Ke spařeným kopřivám přidáme sůl a česnek dlu chuti, vejce, smetanu nebo trochu mléka a rozmixujeme. Můžeme zahustit i trochou j
Podobné recepty jako Jarní kopřivový špenát
Jablečný ocet recept
Po uplynutí 10 dnů, do jiné 3,75 l sklenice, přefiltrujeme přes plátno výluh. Kousky jablek opět přes plátno řádně vymačkáme do sklenice. Sklenici zase zakryjeme utěrkou (plátnem) a po obvodu dáme gumičku. Sklenici dáme na tmavé a o něco chladnější místo (cca 8-15 °C) na 1 měsíc stát.
Podobné recepty jako Jablečný ocet
Česneková vodka
· Výluh můžete uložit jako jakoukoli jinou vodku. Krok 5: užívání: Poslední výzkumy přinášejí stále více důkazů, že už lidé žijící tisíce let před námi věděli, že česnek je velmi účinný anti-karcinogen, a to nejen jako prevence, ale také jako lék, který vyléčí. Začněte pomalu, nespěchejte a užívejte
Podobné recepty jako Česneková vodka
Mátový sirup (i pro diabetiky) recept
Postup přípravy receptu. Mátu i s květy vložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou, ale ne vroucí vodou (zničily by se látky v mátě), spíš teplou, vlažnou, ale zas ne úplně studenou, lépe se to vylouhuje, ve které jsme rozmíchali cukr s kyselinou citronovou a při občasném zamíchání necháme 2 dny
Podobné recepty jako Mátový sirup (i pro diabetiky)
Zázvorový macerát sirup pro dospělé recept
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio…
Podobné recepty jako Zázvorový macerát sirup pro dospělé
Rakytníkový sirup
Potom hotový výluh přecedíme přes plátýnko a do šťávy přidáme cukr. Na 1l šťávy přidáme 1 kg cukru. Na kraji plotny ho bez vaření necháme cukr rozpustit, můžeme přidat i nějaký želírovací přípravek. Ještě teplý sirup začneme plnit do sterilizovaných lahví a řádně je uzavřeme.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup
Bezinkový džem (rosol) z květů recept
Výluh z bezinek přecedíme přes plátěný ubrousek, bezinky vymačkáme. Čistou bezinkovou šťávu nalijeme do většího kastrolu, přisypeme cukr, do kterého jsme zamíchali želírovací prostředky a dle návodu na želírovacím prostředku povaříme.
Podobné recepty jako Bezinkový džem (rosol) z květů
Sirup z květů černého bezu recept
Výluh přecedíme, vmícháme ochucený cukerný roztok a přelijeme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu. Takto získáme kolem 2 litrů šťávy. Doporučuji pít chlazené s plátkem citronu - velice osvěžující v teplých dnech. Poznámka. Recept mam od kamaradky, ktera dava 1 citron a 50 g kyseliny citronove. Tu
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu
2x diviznový sirup + macerát recept
Množství cukru je takové, aby květy byly cukrem dobře prosypané a tak mohl vznikat výluh z divizny - sirup, o který usilujeme. Další den proslazenou diviznu promícháme, přisypeme nové květy po dalším sběru a opět nové květy zasypeme cukrem. Třetí den opět diviznu ve sklenici promícháme, přisypeme da
Podobné recepty jako 2x diviznový sirup + macerát
Pampeliškový domácí med recept
Pokud máte výluh světlý, měl by být med po uvaření také světlý, pokud tmavší, tak zase tmavší med. Ve spoustě receptů je zmiňováno vařit, až se med začne táhnout. Podle mých zkušeností je nejlepší vařit med max 70-80 min. Med je po uvaření řídší, ale po ochlazení ve sklenicích pomalinku tuhne. Zacho
Podobné recepty jako Pampeliškový domácí med
Med ( sirup ) z květů černého bezu recept
Další den odstátý výluh přecedíme přes plátno, přidáme kilo cukru, zahříváme a rozmícháme. Směs velice pomalu zahřívám, občas promíchám ( udržuji horkou, aby šla pára, NEVAŘÍM! ), dlouhodobě, dokud nezačne hostnout - asi 4 hodiny. Nechám vychladnout, abych viděla, zda je dost hustý, opět zahřeji a n
Podobné recepty jako Med ( sirup ) z květů černého bezu
Pampeliškové víno recept
Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve. Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh. Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí. Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.
Podobné recepty jako Pampeliškové víno
Sedmikráskový med s limetami a třtinovým cukrem recept ...
Čistý výluh přesuňte do hrnce nebo hluboké pánve s nepřilnavým dnem a přisypte veškerý třtinový cukr. Teď vám začne nejotravnější část práce, která vás na hodinu a půl uváže k plotně, takže výrazně doporučuji abyste si odskočili a následně zapnuli dlouhohrající CD své oblíbené skupiny.
Podobné recepty jako Sedmikráskový med s limetami a třtinovým cukrem ...